Hoppa till innehåll

Om mig

Maria Malgeryd (f. 1963) är en dalkulla i förskingringen (Östergötland) som alltid har tecknat, ritat eller hållit på med olika typer av hantverk och skapande.

Jag började intressera mig för akvarellmåleri redan under studentåren i Uppsala på 1980-talet. På grund av dålig studentekonomi hade jag inte tillgång till bra material och kompetent handledning, så det blev inte så mycket av konstnärsdrömmen då.

Målandet tog fart på allvar 2015 efter att jag vann ett stipendium. För pengarna köpte jag nya penslar, färger och papper och en kurs i akvarellmåleri. Det har jag aldrig ångrat och sedan dess ägnar jag nästan all min fritid åt att utöva, titta på eller läsa om konst. Min främsta teknik är akvarell, men jag arbetar även med gouache, akryl, tusch, grafit, kol och pastell.

Jag inspireras av naturen och årstidernas skiftningar, konstraster mellan ljus och mörker, hårt och mjukt men också av människor i vila och rörelse. Jag älskar att använda starka färger men jag kan också tilltalas av en mildare färgskala med bara några få nyanser.

Jag tycker om att lära mig nya tekniker och vill gärna utvecklas som konstnär och inte stå still i ett fack.

Kontakta mig för intresse av mina verk eller en fråga >>